Η θεραπευτική άσκηση αποτελεί τεκμηριωμένη θεραπευτική παρέμβαση στην Φυσικοθεραπεία και γενικότερα στις Επιστήμες Υγείας με εφαρμογές σε ολόκληρο το φάσμα παθολογικών καταστάσεων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

Αποτελεί βασικό στοιχείο κάθε επιτυχημένου προγράμματος φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης. Παρ’ολα αυτά η σημαντικότητά της είναι τόσο μεγάλη που όταν ένα φυσικοθεραπευτικό σχήμα δεν εμπεριέχει άσκηση θεωρείται ελλιπές. Είναι το κομμάτι εκείνο της θεραπείας που εξατομικεύεται στον κάθε ασθενή και στο στάδιο της παθολογίας του. Σε ένα πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής αρχικά γίνεται αξιολόγηση του ασθενούς σχετικά με τους περιορισμούς του και τις ανάγκες του. Έπειτα ακολουθεί ο προσδιορισμός τους προγράμματος και η υλοποίηση του με την ταυτόχρονη συμμετοχή του φυσικοθεραπευτή και του ασθενή, αποφεύγοντας τεχνικές και ασκήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα κατά την εκτέλεση.

Στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας , η διατήρηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων , της δύναμης και της ελαστικότητας των μυών , της φυσικής κατάστασης , της σταθερότητας , της ισορροπίας και της συναρμογής μέσω των ειδικών ασκήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Στο κέντρο μας θα βρείτε ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο χώρο θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης συνδυάζοντας την άρτια επιστημονική κατάρτιση και τον ειδικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.