Η μέθοδος Kinesiotaping ή αλλιώς Κινησιοπερίδεση είναι μια ευρηματική τεχνική που σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη διαδικασία φυσικής αποκατάστασης του σώματος, παρέχοντας στήριξη και σταθερότητα στους μύες και τις αρθρώσεις με τη χρήση ειδικών ταινιών. Οι τελευταίες είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας βαμβακερές ίνες, υποαλλεργικές, με ειδική κολλώδη ουσία κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες, αδιάβροχες και με μεγάλη διάρκεια αντοχής. Δεν είναι εμποτισμένες με φάρμακο και δεν περιέχουν καθόλου λάτεξ.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

  1. Μείωση του πόνου. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς το tape αυξάνει τον υποδόριο χώρο (το χώρο κάτω από το δέρμα) κι ενεργοποιεί ένα μηχανισμό, ο οποίος μειώνει τη δράση των υποδοχέων του πόνου.
  2. Ομαλοποίηση της μυϊκής λειτουργίας. Το tape είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αποκατάσταση και ομαλοποίηση των μυών που πάσχουν από τραυματισμό ή υπέρχρηση. Σε περιπτώσεις υπέρχρησης, οι μύες τραυματίζονται δεχόμενοι μεγάλα φορτία και φλεγμαίνουν. Έτσι, το tape παρέχει υποστήριξη στους συγκεκριμένους μύες και υποβοηθάει τη λειτουργία τους.
  3. Διόρθωση της κακής ευθυγράμμισης των αρθρώσεων και αποκατάσταση της ιδιοδεκτικότητας και της κιναισθησίας. Η κακή ευθυγράμμιση σε μια άρθρωση μπορεί να προκληθεί από μυϊκές ανισορροπίες και υπερβολικά αυξημένη ή μειωμένη ελαστικότητα στη συγκεκριμένη δομή. Το tape διορθώνει αυτή την ευθυγράμμιση «επανατοποθετώντας» την άρθρωση στη σωστή και λειτουργική της θέση και επιτρέποντάς της έτσι να κινηθεί φυσιολογικά.
  4. Βελτίωση της λεμφικής και αιματικής ροής και κατά συνέπεια μείωση του οιδήματος. Το διάστημα μεταξύ του δέρματος και των μυών σε ορισμένες περιπτώσεις μειώνεται λόγω κατακράτησης λέμφου ή αίματος στα αγγεία. Το tape δίνει χώρο κάτω από το δέρμα, επιτρέποντας στα λιμνάζοντα αυτά υγρά να κυκλοφορήσουν φυσιολογικά στην περιοχή και αποτρέποντας/μειώνοντας το οίδημα.